Саша Вълчева

Потребител от:
СофияСофия

Следва

  1. Все още не следва други потребители
Sasha Naturals е основана от мен, Саша, през 2016 г. Аз съм молекулярен биолог и нутриционист по образование, а ръчно изработените сапуни се превърнаха от любимо хоби - в занимание на пълен работен ден.
Всичко започна през 2013 г, когато четях за сулфатите в шампоаните, а след това и за други противоречиви съставки в козметиката и преминах към най-натуралните продукти за грижа за кожата, които успях да намеря. Не мина много време преди да започна да експериментирам със създаването на лосиони, кремове, масла, балсами за устни, парфюмни масла и сапуни, направени по студения метод. Последните се оказаха най-голямата ми страст, с безкрайните възможности и комбинации от съставки.
В продължение на три години създавах всякакви различни сапуни и продукти за грижа за кожата за приятелите и семейството ми. От самото начало знаех, че никога няма да използвам палмово масло в моите продукти, заради огромните екологични щети, които добиването му нанася. Въпреки че то добавя прекрасни качества към сапуна и повечето рецепти го имат като съставка, приех предизвикателството да развия рецептите си без него. Знаех също, че сапуните ми ще са максимално щадящи към сухата кожа, тъй като моята също е изключително суха. Вярвам, че успях, тъй като хората, които използваха моя сапун, започнаха да коментират колко добре се отразява върху кожата им. Освен това, аз вече не изпитвам нужда да използвам лосион за тяло, което е голям успех за мен!
Така стигнах до днес, когато искам да споделя продуктите си с Вас и да ви помогна по пътя към по-хубава кожа! Съставките, които използвам в моите сапуни вместо палмово масло са: зехтин, кокосово масло, масло от ший, слънчогледово масло, кокосово масло, рициново масло и пчелен восък. Те се използват в такова съотношение, че сапунът да е достатъчно твърд, достатъчно почистващ, но също така нежен към кожата и не изсушаващ. Има и много други прекрасни допълнения към основната формула и това са: естествена коприна (див тип, добивът на който не убива копринените буби), етерични масла за аромат, бира и мед за богата пяна, козе мляко и био кисело мляко за кремообразна пяна, билкови настойки и извлеци за техните качества и цвят, естествени ексфолианти и сухи цветя за украса.
В моите сапуни никога няма да намерите някоя от следните съставки: изкуствени аромати и оцветители, сулфати, консерванти и палмово масло. Аз използвам студения метод на производство на сапуни и ги правя в дома си в София на малки партиди, за да гарантирам за тяхното качество. Спазват се всички наредби на ЕС за козметичните продукти при тяхното производство.
Избрах да ги опаковам в плат, за да може сапунът да "диша", за да избегна трудно разградимите найлонови отпадъци и за да можете да усетите аромата преди да си изберете. Също така, заради красивите цветове, които правят сапуна готов за подарък. Материята е 100% памук, платът е батик - ръчно боядисан плат от Тайланд. Можете също така да изберете да го използвате повторно за нещо!
Всички опаковки и материали, които използвам, са избрани с мисъл за околната среда. Картонените кутии, пликовете, торбичките и визитните картички са изработени от рециклирана хартия или хартия от възобновяеми източници. Уплътнявам пратките с въздушни мехурчета, които съм получила и запазила от предишни пратки, а ако нямам в наличност, използвам биоразградими материали. Дори кашоните се залепят с хартиена лента, лепилото на която се активира с вода и се рециклира заедно с картонените кутии.
Надявам се тази информация да ви помогне да направите информиран избор при покупката на сапун. Моля, свържете се с мен, ако имате още въпроси!