Vili Ivanova

Потребител от:
СофияСофия

Следва

  1. Все още не следва други потребители
Завършила съм един прекрасен Техникум по керамика и стъкло , като Художник - Декоратор и това училище ми даде непресъхваща любов към красотата на изкуството във всичките му проявление .

Искам малко да напиша за камъните:
Камъните са един от природните елементи, който може да ни зарежда с енергия, да ни успокоява, а и да ни лекува.Един обикновен планински , морски или речен камък може да ни дари с невероятно спокойствие. На пръв поглед това е само камък. Но всъщност не е съвсем така. Нужно е само да поседнем върху него за кратко, за да подредиме мислите и чувствата си. Вибрациите на земята се улавят от камъните и ги разсейват. Прекарвайки време върху тях, те се предават и на нас. Земните вибрации въздействат по различен начин на организма. Успокояват и променят физческото и емоционалното състояние. Енергийният поток на организма се ускорява от този на камъка. По този начин негативната енергия бива изблъскана и заменена само с положителна. За по-голям ефект да поседнем върху камък, напечен от слънцето. По-високата температура помага да поемете повече от неговата енергия

Планински, речни, морски, вулканични, скъпоценни и полу-скъпоценни камъни, всички те са положителен дар от природата.

Една от най-забавните игри за децата, е събирането на малки камъни в необичайни форми, които наподобяват нещо или някого.
Очарована от това, което природата може да ми даде, и с нужното количество въображение, правя всичко възможно да намеря конкретните камъни със странна геометрия за определена идея. Още при сортирането на камъчетата се опитвам да намеря форми, на които те приличат... и така се ражда цяла една картина.

И така започна създаването на композиции, малки произведения на изкуството.За създаването на такива картини е нужно много въображение и търпение .

Природата е неповторим вдъхновител с нейната хармония и енергия за да композирам картини и пана от нея .

В картините от камъни е пренесена Хармонията и Енергията на природата , изблъскайки негативната околна енергия .

Всъщност така е и с мартениците :)
Желая ви приятен избор.