The Steam Thing

преди 6 години, 1 месеци, 7 дни

The Steam Thing

Днес, в Отблизо ще Ви представим, кой стои зад прекрасните и уникални бижута The Steam Thing...

В профилът на The Steam Thing може да разгледате голяма част от продуктите.

Всъщност това са две сестри - Мирослава и Десислава. Първата е Художник Дизайнер, завършила Национална Художествена Академия/НХА/, специалност Дизайн на Детската Среда, магистърска степен. Втората е дипломиран архитект, в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия/УАСГ/. И двете се занимават с изкуство от деца.

The Steam Thing

Ето как ни отговори и какво ни разказа Мира за тях и тяхното творчество:

Как и защо започнахте да се занимавате с изкуство?

Приложното творчество винаги е било неразделна част от живота ни, наша основна дейност и хоби. В момента аз самата продължавам да работя като графичен дизайнер, художник проектиращ онлайн игри, а също така и като илюстратор в издателство ПАН.

Мечтаехме със сестра ми, да започнем да създаваме нещо наше, общо, красиво и артистично. Уви, да откриеш собствен, физически реален магазин, се оказа твърде сложно и изискващо доста средства начинание. За това, ето ни сега, онлайн из мрежата, година по-късно, с нашите предложения за хендмейд бижута.
Изключително сме благодарни, за съществуването на онлайн платформи, като тази на Ръчна изработка - с ръце и сърце! Този сайт, ни даде подкрепа и чудесен старт. Когато си нов в морето от творци, рекламата е много важна, за да те забележат и да събереш кръг от почитатели и клиенти. Начинът по който предлагаш творчеството си, има силата да привлича или да отблъсне. Съвсем в началото, когато бяхме млада страница във ФБ, именно Ръчна Изработка, ни откри! Предложи ни участие в тяхната платформа и спомогна до голяма степен за нашата бъдеща изява!

The Steam Thing

Как ви хрумна и се спряхте на името The Steam Thing?

Честно казано, много се повлияхме в началото от вълната Стийм Пънк, заляла като че ли всички творци. Постепенно преминахме към по-романтичен и винтидж стил. Търсейки все още себе си, решихме в името ни и марката да запазим Стийм/Steam/, символизиращ Стийм Пънка и по-скоро времето на изобретенията. От друга страна е Нещото/Thing/, даващо ни свободата да се изразим и в други насоки, да използваме елементи и от други модни епохи.

The Steam Thing

Какво бихте искали да кажете на хората, които искат да се занимават с изкуство?

Знаем, че всеки по-сръчен, може да измайстори нещо, но това не го прави творец или автор. Знаем, че когато се използват заготовки в хендмейда е много лесно да се дублират идеи. Но нека знаят всички, които искат да се занимават с изкуство, че все пак има негласни правила, които поставят граница, за да се отличи истинския автор от масата произвеждащи.

Творчеството е в душата и сърцето, продължава Мира, а и ако са сръчни ръцете още по-добре! Един истински творец се стреми постоянно да бъде с нещо различен, за да бъде именно творец, а не просто създател на количество от дрехи, бижута или картини. Той се вдъхновява от заобикалящата го среда, подобрява с още една стъпка вече съществуващото. Няма за цел да дублира, макар и леко по подобен маниер, нещо което вече се е доказало! Напротив, стреми се да го подобри и да вложи и своята душа в него, за да го отличи.

The Steam ThingКакво най-много ви вдъхновява, за да седнете да творите?

Вдъхновяват ни фотографии, филми, музика, романи, историйки, всякакви предмети, нашепващи ни от миналото. Всичко започна, преди една година, някак на шега, сглобявайки няколко стари елемента от непотребни вече и повредени бижута. С времето, идеите ни постепенно добиха нов смисъл, имат си вече и тема, и не са самоцелни. Често използваме естествени камъни, съчетаваме предимно бронзови елементи с кожа и дантела. Нашите бижута са адресирани към дами с вкус към старинното, винтидж романтиката, обичащи приключенията, разказани като в роман от Жул Верн...

Благодарим на Мира и Деси за това, че ни разкриха част от себе си и тяхното творчество. Искрено им пожелаваме много успех и да съхранят романтичния дух в техните произведения, който ги прави неповторими и няма как да сбъркате!

The Steam Thing

The Steam Thing

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!