Домашен сапун без химикали

преди 6 години, 7 месеци, 14 дни

Домашен сапун без химикали


Домашен сапун без химикали


Приготвянето на домашен сапун е идеален начин да предпазите кожата от нездравословни химикали, които ги има в сапуните, които купуваме. Това особено ще се хареса на тези, които имат чувствителна кожа, и които рядко могат да намерят сапуна, който наистина отговаря за тяхната кожа. Освен това приготвянето на домашен сапун е забавно.

Необходимо ви е:
- 500 грама глицерин, който лесно се топи
- Форми за сапуни, може да използвате и капали за торти
- Голяма дървена лъжица за разбъркване
- Остър нож
- Голям контейнер, който може да използвате в микровълнова
- Алкохол в бутилка с пулверизатор
- прозрачно фолио или наилоново пликче

- подправки, които могат да ви послужат за придаване на цвят и мирис


Начин на приготвяне на домашен сапун:


Домашен сапун без химикали


Нарежете глицерина на тънки парчета и го поставете в съда за топене. Загрейте в микровълнова на най-високата температура за 40 секунди. Сложете подправките, за да получите любимия цвят и мирис. Можете да използвате ванилия, шафран, канела, какао, кафе, кори от портокал или лимон, семена лавандула ... Може и да подготвите няколко смеси и така да получите пъстър домашен сапун.
Разбъркайте и изсипете в калъпите. Оставете да излязат мехурчетата отгоре и напръскайте с алкохол, за да получите хубав гладък сапун. Когато се стегне извадете сапуна от калапите и ги омотайте във прозрачно фолио. Не използвайте веднага. Оставете ги да постоят на тъмно и сухо място.


Домашен сапун без химикали


По този начин можете да си направите домашен сапун в най-различни цветове и любими аромати.

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!