НАПРАВИ СИ САМ ОРГАНИЧНА ПРАХ ЗА ПРАНЕ ЗА ПЕРАЛНЯ

преди 6 години, 8 месеци, 26 дни

НАПРАВИ СИ САМ ОРГАНИЧНА ПРАХ ЗА ПРАНЕ ЗА ПЕРАЛНЯ

Вижте как може сами да си направите органична прах за пране за пералня машина

НАПРАВИ СИ САМ ОРГАНИЧНА ПРАХ ЗА ПРАНЕ ЗА ПЕРАЛНЯ

В сагата на собствено производство домакините не пропускат пост, посветен на органична прах за пране. Из интернет мрежата можете да намерите няколко рецепти за органична прах за пране и всичките малко или много си приличат . Ако не съм го опитвала този още, е от страх за резултата, но рецептата е много проста! Цялата философия е, да вземете 300 грама сапун Марсилия (цената му е около 6 лв. има го в био магазините) и го рендосайте на тънки резени - възможно най-тънки .

НАПРАВИ СИ САМ ОРГАНИЧНА ПРАХ ЗА ПРАНЕ ЗА ПЕРАЛНЯ

Това е резултатът, получен с ренде . Не изглежда малко количеството, така че може да пробвате и с кухненски робот. Какво добавяме към рендосания сапун: (Сода, така да се каже, не каустик), 150 г сода за хляб, 100 г калцинирана сода (Solvay sodi)] 50 г царевично нишесте или оризово, 50 капки лимоново етерично масло, 25 капки етерично масло тип дървестно, 25 капки етерично масло от мента. Етеричните масла могат да бъдат променяни по ваш вкус.

От тази органична прах за пране трябва да използвате по две супени лъжици директно в прането или в пластмасова топка която се слага в прането, от тези, които са като капачка на купешките течни прахове. В случай на упорити петна е винаги по-добре предварително третиране на мястото първо с малко сапун директно върху дрехата. За бялото пране може да добавите 1 супена лъжица натриев перкарбонат, но в този случай е необходимо да се повиши температурата на най-малко 50 ° За омекотяване не е нужно да купувате от всички предлагани скъпи цветни бутилки с омекотители. Достатъчно е да сложите 1/2 чаша бял оцет с 5-6 капки етерично масло от лавандула. Всичко това може да не ви се стори чак толкова евтино заради сапун Марсилия, но все пак е много по-екологично и сте сигурни в съдържанието.

Използвани източници: http://it.paperblog.com/detersivo-fai-da-te-in-polvere-per-lavatrice-1473461/

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!