ОРГАНИЧНА СКРАБ

преди 6 години, 9 месеци, 5 дни

ОРГАНИЧНА СКРАБ


Органична скраб за почистване на лице

Органична скраб за почистване на лице

Ексфолирането е много важна стъпка в почистването на лицето. Премахва мъртвите клетки на кожата, излишните мазнини и кожата се пречиства. Тези, които имат мазна кожа трябва да ексфлолират кожата си като един добър навик, тъй като това е съществено за нейната красота. Тези, които имат чувствителна кожа може да го правят само веднъж в месеца, но за мазна кожа обаче, трябва да го правите веднъж седмично. Не е нужно да се харчат пари в парфюмерийните магазини, защото можете да направите ексфлулиант за лице с няколко съставки, които всеки има у дома в шкафа.

На първо място си отбележете календарен ден от седмицата, когато ще правите пилинг. Тази практика трябва да се превърне в седмично правило, ако искате да подобрите в действителност външния вид на кожата си. Има правила за ежедневно почистване, които трябва да се спазват, а ползите ще бъдат увеличени, ако се прибави и този добър навик. Пилингът със скраб за лице се осъществява в рамките на няколко минути. Той може да бъде два вида, по-агресивен и по-деликатен.
Почистването трябва да се прави вечер, преди да си легнете. Тогава кожата е по-възприемчива към нощния крем, който ще използвате. Почистването със скраб, освен че премахва мъртвите клетки на кожата, премахва патината на себум и генерирането й трябва да се защити. Като е почистена, тя ще бъде по-чувствителна и затова е по-добре да не се излага на вредните външни фактори, с които се сблъскваме ежедневно в живота в града. Така че, след като свалите грима с тоалетно мляко, измивате със сапун за мазна кожа, подсушавате лицето си и то е подготвено за лечение.


Вземете малка купа, сипете в нея една чаена лъжичка сол, една чаена лъжичка захар и една чаена лъжичка студено пресован зехтин. Разбъркайте добре и нанесете на лицето с кръгови движения. Накрая изплакнете със студена вода. Подсушете лицето си с кърпа. Вземете памучен тампон леко навлажнен с тоник за мазна кожа и нанесете с потупващи движения без да търкате. Накрая, нанесете нощен крем за лице, какъвто ползвате.

Органична скраб за почистване на лицеВеднъж месечно обаче, вместо това, направете един по-агресивен скраб за дълбоко почистване. Вземете пак малка купа, в която сложете две супени лъжици смляно кафе, една супена лъжица захар и една акациев мед. Отделно обелете киви, направете го на малки парчета и го смачкайте на каша. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре.

Органична скраб за почистване на лице

Приберете го в хладилника за 15 минути. Гребнете от така направения ексфолиант и нанесете на лицето с леки кръгови движения. Изплакнете със студена вода. Накрая нанесете тоник.Изключително евтина, но ефикасна био рецепта, която не съдържа никакви вредни вещества!

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!