ПОЛИМЕРНА ГЛИНА

преди 6 години, 11 месеци,

ПОЛИМЕРНА ГЛИНА


Какво е полимерна глина?

В буквален превод означава "полимерна глина" на практика е формовъчно термореактивно съединение от PVC частици, омекотяване и цветни пигменти. Често в жаргон може да го срещнете съкратено като PC или Polyclay. Тя е мека като пластелин, но при изпичане се втвърдява и става твърда, като порцелан.

"Термореактивна", това означава, че полимерната глина се втвърдява чрез загряване, обикновено се говори за температура от 110 ° С до 150 ° С. Всяка фирма е указала точно градусите на опаковката и не пропускайте да прочетете внимателно, защото може да изгорите всичко, което сте сътворили и да трябва да отиде на боклука.

Има много различни марки на пазара, всяка от които има подобни характеристики, но има разлики в текстурата и цвета. Всички те могат да се използват за много неща: с нея може да създавате малки фигури, декоративни елементи, кутии, чаши, и т.н., да създадете мъниста, брошки и обеци. Често тези пасти, фактически се използват от скулптори и тези, които създават миниатюри, но най-много се използва от художници, които правят бижута.


Как се работи с полимерна глина?


Работи се основно с ръце, чрез размесване и оформяне на различни детайли. Също така има множество инструменти за работа с полимерна глина – ножчета, най-различни инструменти за скулптуриране, точилки, машинки за правене на мъниста. Най-полезна и удобна за работа според мен е машината за разточване, с която много лесно и бързо може да смесвате и цветовете.

Работете винаги с ръкавици, за да не цапате един цвят с друг, тъй като пръстите винаги се цапат, а също така няма да остават и пръстови отпечатъци по детайлите, които изработвате.

ПОЛИМЕРНА ГЛИНА

http://shop.lando-hobby.com/product_info.php?products_id=150


Пече се на около 130 градуса във фурна. Може да сложите елементите в тава, която не ползвате покрита с хартия за печене, тъй като полимерната глина е химия. По-тънките парченца полимерна глина се изпичат по-бързо, така че ги наглеждайте да не изгорят. Имайте предвид, че при печене цветът на глината се променя. Възможно е елементите да все още пластични докато глината е топла, но като изстине тя ще се втвърди.

За да завършите напълно продукта може да го лакирате с лак за полимерна глина, но не е задължително. Има лакове с блясък и такива с мат ефект. Никога не лакирайте глината с лак на терпентинова основа.

В почти всички магазини, където се продава полимерна глина има готови комплекти за начинаещи, където много подробно и достъпно е обяснено как се работи с нея и може следвайки указанията да си направите сами много красиво бижу.

Подобни комплекти може да намерите в този онлайн магазин: http://shop.lando-hobby.com/index.php?cPath=8_75Първият, който си взех аз е този: :)
Най-известните марки несъмнено са двата европейски продукта: FIMO и CERNIT, но на международния пазар има и други марки, някои са по-подходящи от други за определени процеси и технически подробности, но за тези, които искат да се опитат да ги използват за първи път е най-добре да вземат някои от тези двете.

Ето и кратко представяне на някои от най-популярните марки:


ПОЛИМЕРНА ГЛИНА


http://shop.lando-hobby.com/index.php?cPath=8


Най-старата и голяма марка, която е била подлагана от производителя на няколко промени в рецептата това е Fimo произведена в Германия. Полимерна глина Fimo има три основни специфични категории.

Fimo Classic ®: в 24 ярки цветове, много стабилна и гъвкава, дори и след печене, много подходящ за прецизна работа и бастунчета Millefiori – милефиори.

Fimo Soft : мека и лесна за работа, предлага се в 24 цвята, подходящи за творения, изключително мека и много лесна за работа.


Fimo Effect ®: Като състав и характеристика е много подобна на Fimo Soft, предлага се в 24 цвята вариращи от ефектите камък / мрамор флуоресцентна полупрозрачна, която свети при определена светлина в дискотеката и др.

Има и паста по-подходяща за създаване на кукли или цифри, които съхнат на въздух или които се пекат в микровълнова печка, която е позната като въздушна глина. Нейното предимство е, че след като изсъхне и се втвърди, може да си я боядисвате в какъвто цвят искате. Много хубава и също много удобна за работа, но ако не я лакирате не е напълно водоустойчива, както полимерната глина. Пълната гама, информация и модели са на разположение на уеб сайта на производителя тук: www.fimo.com


Sculpey Premo! ®


ПОЛИМЕРНА ГЛИНА


http://shop.lando-hobby.com/index.php?cPath=8_116


Полимерна глина Sculpey произведена в САЩ, е освен името на глина е и марка смного "продукти", адаптирани към различните нужди на художниците: ORIGINAL ® Sculpey, Sculpey III ®, SUPER FLEX ® BAKE & Бенд, ULTRA LIGHT ®, Super Sculpey ®, фирма ®, въздушна DOLL ®, ERASER ® глина, светеща в тъмното ®, Granitex ®, pluffy ®, Premo! ®, Studio от Sculpey ®, мухъл MAKER ®, LIQUID ®

Идеална е за изработмане на милефиори, бижута и изящни арт техники. Идеална за смесване.
Представяне и подробна информация за всеки отделен продукт на тази страница: www.sculpey.com 

Полимерна глина най - подобна на Cernit и Fimo, като характеристики и употреба е Premo ®:
Тя има в своята широка гама от цветове "металик", който е сред най-подходящите за техниката на "MICA". Основната предлагана цветова гама е от 34 цвята, мека, но стабилна, много подходяща за техниката Millefiori и обикновено не е подходяща за всеки проект, от части за създаването на бижута или продукти за ежедневна употреба.


Cernit ® 3


ПОЛИМЕРНА ГЛИНА


Полимерна глина Cernit е произведена в Германия. Има 44 цвята. Подходяща е за изработване на бижута и професионална изработка на кукли. Това разположение на брой CERNIT ONE (от блясък на порцелан), CERNIT GLAMOUR (перлени и металик цветове), CERNIT NEON LIGHT (флуоресцентни) и също CERNIT (в цветовете на природата).
Cernit е лесно смесима с Fimo Soft / Effect / Classic по-нататъшно разширяване текстури и нюанси на цвят, в зависимост от необходимостта.
За съжаление, някои цветове (особено първичните такива, червено, синьо и жълто) са много "​​натоварени" с пигменти и са склонни да оставят петна по ръцете, инструментите и работния плот. Друг недостатък е, че често при работа, тази глина има тенденция да стане прекалено мека и лепкава и става трудна за работа.
Голямо предимство е, че видът на готовия продукт напомня на порцелан.
www.cernit.it


Pardo Clay ® Viva Decor

Произведена в Германия


ПОЛИМЕРНА ГЛИНАПОЛИМЕРНА ГЛИНА

През май 2010 г. Decor Viva подобрява формулата на Pardo и създава Pardo Professional Art Clay, разфасовка по 60 грама, твърда и подобна на Fimo Classic, но много гъвкава след изпичането.

За момента на пазара има и Pardo Шмук-Masse в опаковки от 75 грама и 34 гр, представлява интересен пакет с топки, които помагат за дозата, съдържа много цветни пигменти и дори пчелен восък, което го прави приятен за кожата на ръцете.
Тази полимерна глина има почти безкрайна гама от цветове – прозрачен, бял, бежов, жълт, нормален Glitter ефект, слюда и много други.

На пипане е мека, лесно се моделира и не се втвърдява от въздуха, но цената й е малко по- висока.


За да разберете, с коя от всички марки полимерна глина ще ви е най-приятно да работите, просто трябва да ги опитате.


0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!