КАКВО Е ВИНТИДЖ?

преди 6 години, 10 месеци, 13 дни

КАКВО Е ВИНТИДЖ?КАКВО Е ВИНТИДЖ?

Винтидж история

Знаете ли, какво е винтидж?

Винтажът е най-благородната част от second hand. Винтажът е повече от просто прищявка. Това е стил, мода, течение и начин на съществуване. Винтидж е атрибут, който определя качеството и стойността на даден продукт, който е от преди 10-20 години от настоящия момент. Тези предмети също могат да бъдат отнесени към миналите векове, без непременно да се ограничава до XX век! Не е задължително и да са антични. Разликата между антично и винтидж е, че винтижът определя високото качество, както и особеностите на дадения период, докато античното си е достатъчно стара вещ в най-общ смисъл.КАКВО Е ВИНТИДЖ?

Терминът „винтидж” буквално от френски се превежда „реколта”, взет от винарството. Както знаете, колкото по-старо и отлежало е виното, толкова по-хубаво е то.

Това, което днес наричаме винтидж е нещо носталгично, нещо от къщата на баба или което възпроизвежда уютни спомени и конфорт от детството.

Най-голямото предимство на винтиджа е, че той е уникален и го има в обзавеждане, аксесоари, дрехи, грим, прически..!

ДрехиКАКВО Е ВИНТИДЖ?

Този термин „Винтидж” се използва и в модата разбира се. Представя дрехи, аксесоари, бижута и други предмети със суета, като историческо и културно наследство. Обикновено, този клон на винтдж се определя на френски като „Vintage Mode” и на английски език като „Vintage Fashion”.

За дрехите и аксесоарите не отговаря терминът „втора ръка” (използвани). Като основна функция не е да са били използвани в миналото, а по-скоро стойността, която постепенно придобива във времето за уникалност със същите високи стандарти за качество в модерната епоха и да стане свидетел на блясъка на една отминала епоха. Те са дълбоко повлияни от някои емблематични черти на конкретен исторически момент на мода, костюми, дизайн, включващи и влиянието върху стилове на живот и по-общо, изкуство и култура.КАКВО Е ВИНТИДЖ?

Винтидж моделите задължително притежават ръчно изработени детайли – апликации, копчета, дантела и други.

На запад винтидж магазините са алтернатива на нашите за втора употреба, но се продават само ръчно изработени стоки с естетична стойност.

В градове като Лондон и Ню Йорк хората обичат да носят ретро облекло и винаги е съчетано с нещо модерно. Обличат ретро облекло по време на партита и социални събирания.

Ако искате да сте модерни, разровете се в някои стари ракли и скринове на вашите баби или потърсете нещо в някои магазини за втора употреба. Можете и сами да внесете ретро стил към някоя дреха, като добавите дантела или някакъв друг ретро елемент.

Да си винтидж е не само модерно, но и начин на живот. Той пресъздава чарът и романтиката на изминали епохи.

Винтидж е класика, лукс и елегантност. Бъдете различни и изразете себе си!КАКВО Е ВИНТИДЖ?

КАКВО Е ВИНТИДЖ?

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!