Как да продаваме в интернет

преди 6 години, 4 месеци, 21 дни

Как да продаваме в интернет


Полезни съвети, препоръки и добри практики, за да продаваме в интернет.

Как да продаваме в интернет

В тази статия ще опишем набор от най-добрите практики и препоръки за достоверното представяне на ръчно изработени продукти, с оглед авторът да презентира своето произведение по-най-добър и достоверен начин.
Може би за някои определено повечето неща ще са познати, но за тези, които от скоро или за пръв път откриват възможностите на цифровите технологии ще бъде полезно.

Интернет без съмнение е най-мощният информационен инструмент на планетата, който се очертава в рамките на няколко години на традиционните средства за масово осведомяване като телевизия и вестници. Основната причина за това превъзходство е възможността да се предлагат целенасочена информация незабавно и ниската цена.
Днес интернет е най-важното средство за комуникация за бизнеса от всякакъв вид и сектор на дейност. Това е така и за частни лица, професионалисти, и разбира се на автори, творци и занаятчии.
На практика всички, млади и стари, търсят и правят изследвания в интернет ежедневно, за да намерят даден продукт или да се осведомят по темата „купи на най-добра цена”.

Преди, за да се достигне и да се общува с широка аудитория от хора трябваше да се наливат значителни суми пари в областта на рекламата, за да спечелите повече клиенти. Днес, чрез мрежата, можете да достигнете до много хора, които се интересуват от Вашето изкуство и разходите са изключително достъпни за всеки.

Видимост
„Ръчна изработка – с ръце и сърце...” е конкретен пример за това, как да продаваме в интернет лесно и достъпно. Безплатно или с малка такса за промотиране на Ваш продукт, сега имате шанс да достигнете всички хора, които сърфират в интернет и търсят ръчно изработени артикули, картини или друг вид изкуство. Всички потребители, които търсят съвременни автори, в крайна сметка влизат в сайтове, като нашия, за да видят снимки на продуктите, които търсят. Те могат да го направят по всяко време от всяко място.
Замислете се, в миналото когато нямаше интернет, как един автор, за да покаже таланта си на обществеността, трябваше да прави самостоятелни изложби, групови изложби, каталози, списания и др., но това всичко излизаше скъпо.
Разбира се, че в интернет не е лесно да получиш реална представа за даден предмет. Вярно е, че интернет помага да се намалят разходите, но в същото време увеличава значително конкуренцията. Затова и ние, за да привличаме повече посетители на нашите страници и да сме пред други подобни сайтове, се нуждаем от значителни технически усилия и непрекъсната оптимизация, които ще ни позволят да достигнем първите места в резултатите на търсачките.
Ако имате собствен сайт той също може да стане толкова популярен сред хората, но ще са Ви необходими персонал и много средства, за да го постигнете и да се задържите на върха. По тази причина, сайтове, като „Ръчна изработка – с ръце и сърце...” са ценен инструмент в услуга на хората на изкуството, защото с малко средства бихте могли да достигнете до по-голяма аудитория. Като продавате чрез интернет, освен че имате по-малки разходи и по-голяма аудитория, заобикаляте всички посредници и стигате директно до купувача.

Това, че имате личен сайт или сте избрали портал, като нашия достатъчно ли е да кажете, че сте намерили своето място в интернет?

Отговорът е не.
Видимостта е необходима, но не е достатъчна.

Един художник може да рисува и да е нарисувал най-прекрасната картина, каквато не сте виждали никога, но ако на снимките в интернет не се вижда нищо, работата му остава незабелязана.
Така че качеството на снимките е ключово изискване.

Качество
За да се научим, как да продаваме в интернет, най-важното нещо е качеството на снимката и способността й да влияе на чувствителността на купувача.
Можем да кажем, че в мрежата качеството на снимката е от ключово значение за продажба на повечето продукти.
Когато влезете в уебсайта първото нещо, което хваща окото е образът на картината. След това се запознаваме с биографията на автора.
Затова фотосите трябва да бъдат с високо качество, за да се представи таланта на автора по най-добрия начин, освен в специалните случаи, когато авторът е достатъчно известен и познат на купувача и той вече е закупувал негови произведения. Тук качеството на снимката няма да се отрази на продажбата, защото хората, които харесват неговите произведения познават работата му и не се нуждаят от съвършена снимка.

Но това не винаги е така, разбира се.
Фотографията е средството, с което авторът предава изкуството на обществеността. Това са снимките, които образуват рамка в очите на посетителя. Един художник може да рисува красиви картини, но ако публикува снимки с лошо качество, те няма да са в състояние да покажат блясъка на платното и усилията му ще бъдат загубени.
Така че качеството на снимката, както и добрата композиция са от съществено значение.

Представете си, че сте посетител в „Ръчна изработка”, който иска да купи подарък за близък приятел. Влизате в страницата на избран от Вас автор и виждате някакви тъмни снимки, неясни цветове или по-лошо – трябва да прочетете описанието под снимката, за да се разбере, какво точно се продава.

Дали, като посетител ще изберете да купите от този автор нещо? По-скоро никога!
Вие не само не ще купите продукта, но ще получите негативно впечатление от автора, което съчетава пренебрегване на снимката с ниско качество и стойност на таланта му. Посетителят , като види лоша снимката автоматично е склонен да помисли, че самият творец не е добър и не струва нищо.
Ако авторът не се притеснява да сложи лоши снимки на произведенията си това означава, че дори и той не се интересува от неговите произведения, нито дали ще ги купи някой или няма да ги купи. Това не е добър творец и професионалист.

Разбира се, че не всеки може да разчита на професионалните фотографи, на които може би се плаща щедро. Но вие можете да получите добри резултати със снимки, направени с непрофесионален фотоапарат. Вече има много възможности да се справите и сами. Всеки може да монтира фотоапарат на статив поставен на добре осветено от естествена светлина място, да направи интересна аранжировка и тези няколко простички неща значително подобряват резултата. Разбира се, Вие трябва да знаете как да използвате фотоапарата, да правите разлика между осветление, което е в стаята и естествено осветление. След това трябва да внимавате да не хванете ненужни елементи в кадъра или да не хванете отраженията на стъклото.

Как да продаваме в интернет и „Няколко стъпки, които трябва да следвате, за да се опитате да постигнете сами добро качество”:


Как да продаваме в интернет

Позиционирайте фотоапарата към предната част на артикула.
Използвайте статив или с нещо импровизирано да стабилизирате фотоапарата, така че да няма треперене при снимане.
Не залепвайте апарата към артикула и след това се опитвате да го оформите с широкоъгълен обектив. Широкият ъгъл огъват хоризонталните и вертикални линии, като по този начин изкривява изображението. Трябва да позиционирате апарата на подходящо разстояние. Един добър кадър обикновено е от 50 mm ъгъл подобно на зрението на човешкото око.
    Уверете се, че източникът на светлина е разположен от дясно на предмета, който искате да снимате. Настройките са основно две: естествена слънчева светлина или на крушките с нажежаема жичка и флуоресцентна светлина. Неправилни настройки за корекция на светлината и баланса на бялото, променят цветовете.
    Естествената светлина е най-доброто за цветопредаване. Neon или флуоресцентни лампи не се разбират много добре с апарата.
    Избягвайте едната част да е по-осветена от другата.

 Избягвайте отражения върху предмета, поради прозрачен лак, стъкло или друго.
 Не използвайте светкавицата.
 Ние препоръчваме източникът на светлина да е от по-далече и да е в предната част на панела, за да е по-равномерно осветяването на платното с цел намаляване на отблясъците. Използвайте, ако е необходимо повече от един източник на светлина, за да се опитате да направите еднакво осветление. Например, като две крушки от едната страна и една от другата.
    Избягвайте да снимате на тъмно и слабо осветени места. Ще генерирате размазани снимки и фонов шум, особено ако използвате по-обикновен апарат.
    Ако снимате картина, гледайте да не хващате части от стената или само част от рамката. Снимката трябва да бъде права, не трябва да се появяват изкривявания.
    И накрая, ако е необходимо и ако можете, ретуширайте снимките със софтуер за редактиране на изображения, като Photoshop. Използвайте ги, за да коригирате дребни проблеми. Можете да ги използвате, за да отрежете нещо от снимката!
Всеки артист и всеки творец трябва да се грижи за имиджа си, за да си помогне да прокара своя път в света на изкуството. Така че снимките на творбите трябва да бъдат с добро качество. Снимката е не само средство да продавате, но може да помогне за сриването на имиджа и професионализма на автора.

Как да продаваме в интернет и „Грижа за публичния профил”


Информацията в профила на автора е много важна.

Авторът трябва да комуникира с посетителите си, чрез вътрешни съобщения и емоции, които иска да предаде с произведенията си.
Трябва да бъде внимателен, чувствителен и да се грижи за стила си. Публичният профил трябва да бъде представителен. Биографични и лични данни, както и описанията на продуктите трябва да бъдат внимателно написани без грешки, текста добре форматиран и последователен.
Никога не използвайте множество шрифтове в един и същи текст. Никога не използвайте няколко размера на шрифта.

Текстът трябва да бъде равномерен и да е разпределен равномерно върху страницата. Bold и подчертаване може да се използва, но само за някое заглавие или фраза.

Винаги добавяйте лична снимка към профила. Анонимността не помага да Ви опознаят и не помага да се продава. Купувачът се интересува повече, ако е в състояние да види характеристиките на продукта, които са на картинката. Купувачът е доволен да види, че творбата е създаден от човек, който прави изкуство. Може би ще се интересува да научи повече за автора и неговия живот, ще прочете биографията. Поставете и в този случай фотографското качество. По-добре, ако снимката на профила представлява художествен класически стил ID карта, паспорт.

И накрая, за финал на общата картина трябва да добавите обяснение и описание за продукта. Съпоставя с коментар, обяснение или дори стихотворение, което вдъхновява сърцето на автора, дава значение на предмета и помага да се предадат емоциите на зрителя.

Как да продаваме в интернет и „Изборът на цената”
Последна забележка е продажната цена на работата.

Цените, които авторите определят понякога са твърде ниски или почти незначителни. По този начин изпращате послание до купувача, че това, което сте сътворили не е кой знае какво. Много високата цена пък трудно продава.
Очевидно зависи от размера, материалите и трудът, който е вложен в изработването. Много често някои от Вас ме питат и искат помощ за това, как да определят цена на това, което са сътворили.

Аз ще Ви кажа следното: ако цената на нещото смятате, че трябва да е твърда ниска, по-добре не посочвайте реална цена, а я съобщете, когато опитвате да продавате в частен разговор с купувача.

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!