Декупаж на ваза

преди 8 години, 3 месеци, 12 дни

Декупаж на ваза

Тази различна техника за декупаж на ваза е споделена от Наиля Русия, Москва.

За декупаж на ваза по този интересен начин са ни необходими стъклена ваза, салфетка, лепило за декупаж, конци и вода, за да намокрите конеца, както и декупажен лак за покриване.

Декупаж на вазаДекупаж на ваза

Нанесете с аерозол бяла боя върху вазата, така че да се покрият горната и долната част много добре, където ще бъдат мотивите от салфетката (може да нанесете и наръка). Върху останалата част е по-добре да е по-тънък слой да стои малко, като опушено и леко прозрачно, но и плътно покрита вазата с бяла боя също ще стане добре.

Декупаж на ваза
Разделете салфетката и изрежете мотивите, които сте избрали за декупаж на ваза от най-горния слой. Гледайте да изберете такива мотиви, които ще стоят добре по ръбовете на вазата, както тук флоралните мотиви или нещо подобно! Сега залепете внимателно мотивите с декупажното лепило или за по-евтино може да ползвате С 200 разредено с вода (както сме обяснили в предишни статии).

Забележка - В зависимост от мотива може да оставите ръбче, като бордюр в горната част на вазата , както на снимката и отдолу да започне мотива.

Декупаж на вазаДекупаж на ваза

Декупаж на ваза
Сега започва различната и интересна част с конеца. Отрежете около 15-20 см от конеца. Хванете го в единия край и го потопете във вода и после по същия начин го потопете в лепилото. Отстронете излишното лепило с четка и започнете да моделирате върху вазата. Вижте на снимката.Декупаж на ваза

Декупаж на ваза


С лявата ръка, държейки края на конеца с 2 пръста, започнете да го навивате като охлювче (така добре намокрен конецът много добре ляга). Вземете клечка за зъби в дясната си ръка, за да си помогнете, ако нещо се изкриви или искате да обърнете посоката на конеца. След като свърши конеца, внимателно отново с клечката оформете и подравнете, където е необходимо или се е изкривила шарката.за определяне на системния-йо да отида, както ние искаме. И така нататък, докато запълните цялата площ на вазата. Разбира се, от време на време оставяйте да изсъхнат завъртулките преди да продължите нататък.


Декупаж на ваза
Декупаж на ваза

След като изсъхне хубаво лепилото, може да добавите мъниста или някакви орнаменти, които да изпъкват, като пъпчици по повърхността на вазата, а може и внимателно да шприцнете смес за замазка.

Декупаж на вазаДекупаж на ваза

Остава сега само да лакирате вазата със декупажен лак.
Готово! Ще се радвам да пробвате тази техника за декупаж на ваза и да ни разкажете!

Ето и още един декупаж на ваза от Наиля със същата техника:

Декупаж на ваза

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!