Декоративен капак на ключ за включване на осветление

преди 8 години, 4 месеци, 6 дни

Декоративен капак на ключ за включване на осветление


Декоративен капак на ключ за включване на осветление width=

Случвало ли ви се е да направите ремонт и да не можете да си намерите декоративен капак на ключ за лампа, който да отговаря на останалия интериор у вас? Аз мисля, че това е често срещан проблем, защото и на мен скоро ми се наложи да потърся нещо подходящо и въпреки вече големия избор на пазара, намерих нещо, което беше близо до това, което искам, но на доста висока цена. Ако беше точният цвят, който исках, може би щях да ги купя, въпреки високата цена, но все пак щеше да е компромис с желанието ми. Ако искате да съчетаете цвета на капаците на ключовете за лампи у вас с този на останалия интериор, бихте могли бързо и лесно сами да си направите какъвто искате капак и това да ви спести достатъчно пари, с които да си купите нещо друго. Тук идеята е и хартията сами да си я направите или потърсите в интернет и да си я принтирате. Да си направите сами хартията, имам предвид да снимате нещо от интериора, което ще се върже. По този начин със сигурност ще отговарят на вашия интериор. За направат, може да купите някакви нови евтини капаци или да ползвате старите, които сте свалили.

Какво ще ви е необходимо, за да си направите декоративен капак за ключ на лампа:
Компютър и принтер
Фотоапарат
Компютърна хартия Standard
Гланц за декупаж лепило и покритие (Modpodge е добро)
Малка четка за рисуване
Макетен нож
Ножица, линийка, молив
Ключ за лампа

1. Направете снимка на всеки цвят, плат, или текстурна повърхност, която отговаря на вашия вкус. Аз си снимах пердетата)

Декоративен капак на ключ за включване на осветление width=

 2. Заредете снимката, която сте избрали, на вашия компютър и отпечатайте в пълен размер на стандартна компютърна хартия.
3. Обърнете принтираната хартия от обратната страна без печат и положете декоративния капак отгоре. Очертайте с молив но оставете по 2-3 см повече от страни и отбележете също така и центъра. Изрежете очертаното и използвате линийката за намаляване на всеки ъгъл в ъглите. Използвайте макетния нож, за да разрежете Х-а на центъра.
Декоративен капак на ключ за включване на осветление width=

Декоративен капак на ключ за включване на осветление width=

Декоративен капак на ключ за включване на осветление width=

4. С малка четка нанесете дебел слой лепило за декупаж върху капака. Поставете хартията с дизайна, който сте отпечатали и центрирайте, така че на 2-3 см краищата да се припокриват равномерно и центърът X да е на правилното място. Притиснете с пръсти (декупажното лепило се отмива лесно с вода). Обърнете и прилепете крайщата на гърба на капачето, като пригладите хубаво по ръба с пръстите. Продължете, докато всички краища са залепени. Направете същото с централния отвор, като сгънете всяко триъгълниче на Х-чето навътре и надолу.

Декоративен капак на ключ за включване на осветление width=

5. Нанесете дебел слой декупажно лепило. Уверете се, че сте изгладили всички мехурчета с пръсти. Оставете да изсъхне. Ако искате вашето декоративно капаче да е допълнително с по-лъскава повърхност, добавете още един слой декупажно лепило и оставете да изсъхне.

6. Когато декоративния капак за ключ на лампа е сух и сте готови да го поставите на стената, може да си отбележите с химикалка, къде точно ще поставите винтчетатат.

Можете да си направите абсолютно каквато си искате декорация на капачето, която да е, като неразделна част от интериора!

Успех!

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!