Креативни трикове за почистване на дома.

преди 3 години, 1 месеци, 25 дни

Креативни трикове за почистване на дома.

Когато става дума за почистване, винаги търсим нови, по-бързи и по-лесни начини за хигиената в дома. С удоволствие ви представяме тези гениални и лесни трикове за почистване на дома, за които може би не знаете.


Креативни трикове за почистване на дома.


Ако ви е паднало винтче от очила или кукичка от обица на трудно достъпно място, тогава поставете чорапогащи на маркуча от прахосмукачката, закрепете с ленти и започнете да чистите без да се притеснявате, че ще влезе нещо в торбичката на прахосмукачката.


Креативни трикове за почистване на дома.


Всички прахосмукачки имат аксесоари с по-тесни отвори за чистене на трудно достъпни места, но ако имате нужда от нещо за още по-тесни места, на тръбата поставете картонен цилиндър от свършила тоалетна или кухненска хартия. Прегънете толкова колкото ви е необходимо, за да влезе в отвора, който ще почиствате.


Креативни трикове за почистване на дома.


Това не е от трикове за почистване на дома, но е полезен начин да спестите хартиени салфетки от кухненското руло, когато го ползвате за бърсане на ръце. За да използвате по-малко хартиени кухненски кърпички, има две прости стъпки. Първо, отърсете ръцете от водата преди да ги избършете, и вместо да късате по 2-3 салфетки, откъснете една и я прегънете наполовина. По този начин силата на попиване се увеличава, защото капчиците вода остават между слоевете.


Креативни трикове за почистване на дома.


Ако сте от тези, на които често им се налага да местят мебелите, сигурно ви ядосват дупките, които остават на килима. За да възвърнете първоначалното му състояние, поставете на сплесканите места кубчета лед, изчакайте да се стопят, а след това минете с прахосмукачката на тези места. Водата помага космите от килима да възвърнат размера си и да се върнат в първоначалното си състояние.


Креативни трикове за почистване на дома.


Ако имате стъклени плафоњерки или прожектори, на които се сваля стъклената част за почистване, можете да измиете на по-ниска температура в миялната машина, само трябва да бъдат сложени вътре добре закрепени и да внимавате да няма никакви метални или дървени части по тях, които могат да се повредят от водата.

Надявам се да ви бяха полезни предложените креативни трикове за почистване на дома.

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!