Врабче от прежда

преди 3 години, 5 месеци, 23 дни

Днес ще споделим, как може да си направите врабче от прежда.


Врабче от прежда


За да направите врабче от прежда ще са ви нужни:

1. Прежда в два нюанса кафяво и малко сиво

2. Парче хартия

3. Тел

4. Ножица

5. Парче картон с дължина 12 см.

6. Изолирбан


Врабче от прежда

Намотайте няколко пъти Два от цветовете на късата страна на картончето и например тъмно кафявото на дългата страна на картончето, след което отрежете от едната страна. По този начин по-бързо си правите еднакви по дължина нишки.


Врабче от прежда


Сега, за да направите врабче от прежда, следвайте стъпките от снимките.


Врабче от прежда


Врабче от прежда


От хартията направете топче, като просто я смачкате с ръка. Най-добре ползвайте вестник или лист от списание. Това хартиено топче го подпъхнете там, където ще е тялото на вашето врабче от прежда.


Врабче от прежда


Тук с гребенче може да срешите ресничките от преждата, за да не остане някоя ресничка прегъната и оформете с ножица.


Врабче от прежда


Когато е готово това врабче от прежда е време да се направят крачетата и човката, които ще оформите от телта, а после облепете с черно тиксо тип изолирбан.


Врабче от прежда


Като оформите крачетата може да забиете телта в хартиеното топче, като разтворите внимателно преждата при коремчето. Сега прикрепете и човката.

Накрая сложете очички, като може да ползвате и от тези готовите, които се продават навсякъде в магазините за ръчна изработка или помислете за нещо друго, което ще е подходящо.

Това е всичко! Не е трудно и с повече търпение и въображение, съвсем спокойно може да си направите такова врабче от прежда.

Ако ползвате жълти тонове, може да си направите малки, сладки пиленца. :)


0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!