карвинг свещи

преди 4 години, 2 месеци, 17 дни

Първите данни за рязани свещи ни връщат в XVI ВЕК,когато в Италия се заражда стилът Барок. Той прониква във всички сфери на живота – строителство, изкуство, мода, интериор , живопис и се отличава с пищност и величие. Единствения източник на светлина по онова време бил огънят, затова свещите са имали огромна популярност.Те се

изработвали от животинска мазнина и пчелен восък.

Свещите от пчелен восък горяли по-дълго и по-добре - с малко дим и приятна миризма, но тъй като добивът му бил трудоемък процес, цената на тези свещи била твърде висока.

За да бъдат в крак с модния бароков стил и да увеличат продажбите си, майсторите на свещи във Венеция за първи път започнали да ги режат, като с получените „ листенца” правели всевъзможни завъртулки.

Това било истински фурор в производството на свещи и техниката започнала да се разпространява както в Италия ,така и в целия свят.

Тогава рязаните свещи не са били толкова цветни и красиви , както в днешно време , но тъй като са изработвани

ръчно, били много ценени и се смятали за разкошна придобивка.

В наши дни свещите заемат не по-маловажно приложение в живота на хората. Те са част от декора ,интериора , аранжировката на празничната трапеза и един оригинален подарък за всеки празник . Изящните форми на карвинг свещите придават неповоторим уют и комфорт във всеки дом.


1 коментар
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!
  • Emi & Sesy
    Emi & Sesy преди 4 години, 2 месеци, 17 дни

    Тук може да видите повече!
    https://www.facebook.com/ART-Candles-Color-Ruse-839200542859841/