Как да си направим декупаж върху закачалка

преди 8 години, 5 месеци, 10 дни
Как да си направим декупаж върху закачалка


Декупажът е техника, която позволява да се украсяват предмети с изрезки от хартия, терминът е френски и буквално означава „изрязвам” или казано по друг начин правене на колаж или хартиена апликация.

Декупажът е много стара техника родена в Европа през Средновековието. Тя е била използвана, за да украсяват малки кутии, сандъци и ковчежета, в които са съхранявали бижута и дрехи. Най-често използвани мотиви са били флорални, дребни животни като птици и стихове от Библията.

Какво Ви е необходимо за направата на декупаж върху дървена закачалка

За да направите хартиен декупаж ще са Ви нужни дървена закачалка, бяла акрилна боя, малко по-дебела хартия за декупаж (в случая с флорални мотиви), ножица, лепило за декупаж или С200, прозрачен лак и много фина шкурка.

Стъпки:

Изрежете много внимателно и прецизно картинки от хартията, която сте избрали, като най-добре да ползвате малка островърха ножичка.Шлифовайте много добре повърхността на закачалката (ако не е боядисана или оцветена я боядисайте с бяла акрилна боя), така че повърхността да е добре полирана.

Подредете си фигурките предварително на местата, където искате да ги сложите, за да видите и решите, къде точно ще ги фиксирате и как ще изглежда.Нанесете един слой от лепилото (трябва да е разредено с вода: 2 части лепило и една част вода) с четка върху лицето и гърба на изрезките и ги притиснете върху повърхността на закачалката, където искате да бъдат, опитвайки се да ги прикрепите плътно. Потупайте с пръсти няколко пъти или лекичко с влажна кърпа, като внимавате да не се появят мехурчета. Ако се появят, просто леко ги избутайте да излязат навън.

След като хубаво изсъхне, минете лекичко повърхността с фина шкурка или вълнено парче плат, леко ще се отнеме от дебелината на хартията.

Нанесете втори слой лепило, след което оставете отново да изсъхне.
Накрая лакирайте повърхността.

А сега запретвайте ръкави и опитайте сами да си направите декупаж върху закачалка и не забравяйте да ми изпратите снимки

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!