Декоративна тиква за Хелоуин

преди 6 години, 20 дни

Ето как да си направим сами декоративна тиква за Хелоуин от текстил...


Декоративна тиква за Хелоуин


В тази статия ще ви покажем, как бързо и лесно да си направите декоративна тиква за Хелоуин. Колкото и на много хора да не им се харесва, този празник навлиза със страшна сила и у нас, набира все повече привърженици и все повече хора започнаха да го празнуват. Но както за всеки празник, така и за този е необходимо да създадем нужната отмосфера и да се приготвим подобаващо. Както знаете, един от хелоуинските символи е тиквата. Няма Хелоуин без тиква и тиквен фенер! От нея се правят добре познатите ни светещи фенери, които са задължителни за този празник. Този фенер си има и име, наричат го Светещият Джак или Тиквеният Джак

Сега обаче ще си направим декоративна тиква за хелоуин от тестил, която никак не изглежда страшно, няма светещ смръщен поглед и озъбена уста! Тези декоративни тиквички са слънчеви и сладки С тях може да украсите дома или да я подарите на някой.

И така, ето какво ще ви е необходимо за изработката на декоративна тиква за хелоуин:

1. Парчета плат в топли есенни десени.

2. Полиестър или какъвто подходящ пълнеж намерите в магазина.

3. Канап.

4. Игла и конец.


Декоративна тиква за Хелоуин

Това е всичко!

1. Както виждате на снимката, от парчетата плат трябва да изрежете кръгове. Големината на тиквите зависи от големината на кръговете разбира се. След като сте изрязали кръг, вземете иглата и конеца и започнете да го подгъвате по края.


Декоративна тиква за Хелоуин


2. Бодът трябва да е тип тропоска, защото после, като изтеглите конеца да може да се набере платът и да се заформи нещо, като торбичка.


Декоративна тиква за Хелоуин


3. Сега, като сте заформили нещото, като торбичка, взимате част от пълнежа и натъпквате хубаво торбичката. След което издърпвате конеца и пристягате хубаво. Завържете краищата.


Декоративна тиква за Хелоуин


4. Както виждате на снимката отгоре, получава се нещо като топка и сега с помощта на канапа ще оформим така, че да заприлича на тиква.


Декоративна тиква за Хелоуин


5. Отрязвате 4 дължини от канапа, за да оформите 8 разграфени части.


Декоративна тиква за Хелоуин


6. Тук много добре може да видите, как да ги кръстосате и къде се завръзват. Всички се връзват отгоре.


Декоративна тиква за Хелоуин


7. Накрая изтегляме свободните краища в снопче, като оставим едно влакно за омотаване по начина, по който е на снимката. По този начин оформяме дръжката на нашата декоративна тиква за хелоуин.


Декоративна тиква за Хелоуин


8. Накрая трябва да получите нещо такова! :)

Не е ли страхотна?! 

Освен тикви, днес в празника присъстват и ябълкитe, орехите, черните котки, магията на Самейн, духовете, привиденията, скелетите и черепите от деня на Вси светии и Деня на всички души. Празнуването на този ден по непостижим начин съчетава християнската с езическата мистика.

Нещо, което все пак трябва да отбележим, за да знаете: В България православната църква отбелязва празника на Всички светии в началото на лятото, в първата неделя след Петдесетница. А през ноември е Архангеловата задушница - в съботата преди Архангелов ден, който е винаги на 8 ноември.

Но не виждаме причина, когато някой иска да празнува повече празници, защо да не празнува...

Така че, захващайте се и започвайте да творите тикви, защото дните пързо ще се изнижат и празникът ще дойде също толкова бързо!
0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!