Трансформирайте старите дънки в практична дънкова чанта

преди 4 години, 3 месеци, 28 дни

Вижте как може да рециклираме стари дънки и да си направим дънкова чанта.

Дънковият плат е изключително универсален материал, а още повече, че всеки има поне един чифт някъде в своя гардероб. Като намерим удобните за нас дънки, ние сме способно да ги носим много дълго време (както правим с всичките си любими дрехи де), но идва момент, когато трябва просто да се разделим с тях. Е, ако имате вече някакви стари и доста поизносени дънки, съвсем спокойно може да ползвате части от тях, за да ги трансформирате в чанта.


Трансформирайте старите дънки в практична дънкова чанта


От дънки може да направите доста неща и с този урок ще ви покажем едно от тях. Всъщност, за което говорихме до сега - Чанта от дънков плат.Става дума за пазарска чанта тип торба!Проектът е сравнително лесен за изпълнение, особено ако не сте много на ти с иглата и конеца, а и инвестицията за направата на чанта от дънков плат, никак няма да е голяма, тъй като в случая ще ползвате чифт стари дънки. Така...за да създадете тази практична чанта от стари дънки, ще са ви необходими следните неща:

1. шевна машина

2. чифт стари дънки

3. стари колани или ленти от кожа

4. ножица


Трябва така да срежете дънките, че да използвате максимално голяма здрава площ от тях, защото ще ви трябват най-малко три парчета - за задната, предната и долната част. Кройката на различните части зависи от формата, която искате да има Вашата чанта от дънков плат.


Трансформирайте старите дънки в практична дънкова чанта


В нашия случай, както се вижда от снимките, чантата е трапец. Всички отрязани части, е за предпочитане да бъдат сглобени и зашити с помощта на шевната машина, тъй катодънковият плат е по-плътен и шиенето на ръка ще е по-трудно, но не и невъзможно. Също така, ако дънките са прекалено износени или зацапани с нещо, което не се пере, съвсем спокойно може да използвате вътрешната им страна
 

Трансформирайте старите дънки в практична дънкова чанта


за лице на Вашата чанта.
След като е готова основната част на чантата, трябва да помислим и как ще се носи, т.е.: дръжките. Ако искате да използвате стари колани, може да го направите, но също така може да използвате и всякакъв друг вид аксесоари не само от кожа. Важното е тъканта да е здрава и устойчива, още повече, че нашата чанта от дънков плат е тип пазарска торба и се предполага, че ще я пълним с повече неща, което значи, че ще е и по-тежка. Коланите са удобен аксесоар за дръжки на нашата чанта от дънков плат, защото не е нужно да разкрояваме и шием нищо,а само с помощта на няколко метални нитчета и чук ихме могли да ги закрепим здраво, като използваме дупките на колана. Ако следвате тези стъпки, ще получите ето това:

Трансформирайте старите дънки в практична дънкова чанта

Практична и симпатична, нали? :)Източник:http://www.faidatecreativo.com/


0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!