НАПРАВИ СИ ЦВЕТЕ

преди 4 години, 7 месеци, 26 дни

Както вече сме ви показвали, цвете може да си направите от хартия, от копчета, от различни платове...бе от всичко, каквото ви хрумне или имате под ръка.

Днес, обаче, ще ви покажем с този кратък урок, как може да си направите цвете от рециклирани цветни чорапогащници. Е, не всяка дама има смелостта да носи цветни чорапогащници, но скоро видях, че в някои магазини за материали, вече има и готови багрени чорапогащникови ленти :)) Не знам как им е точно името, но са едно към едно, като чорапогащник.

НАПРАВИ СИ ЦВЕТЕ

Направи си цвете с малко тел, зелена лента от плат (продават се в конкалерийте), изкуствени тичинки и рециклирай няколко цветни чорапогащника.

Както виждате, почти нищо не ви е необходимо, а резултатът е красиво нежно цвете.

Ще ви трябва и нещо помощно, на което да си увивате телта, за да си увормяте листенцата. В случая на снимката е такава лента, на която не й знам името, но съм ги виждала. Вие може да използвате всякакъв предмет, който ви се стори подходящ за целта.


НАПРАВИ СИ ЦВЕТЕ

Честно казано, обичам уроците в картинки. Не винаги всичко е показано съвсем точно, но предвид това, че щом се захващате да пробвате да го направите, то творческият усет и развитото въображение са ви в кръвта.

НАПРАВИ СИ ЦВЕТЕ

Ето тук сега на тази картинка се вижда ясно, как да си огънете листенца за тветята, които ще правите. Първо върху цилиндър оформяте кръг и засуквате края, за да се задържи. 


НАПРАВИ СИ ЦВЕТЕ

Следващата стъпка е да сложите парче от чорапогащника или чорапогащниковата лента, която сте купили и да опънете хубаво, след което да я завържете отдолу и чак сега с малко сръчност, вече може да си трансформирате кръга в някаква по-неправилна форма, която да се доближава максимално до формата на листенцата на цветето, което сте избрали да правите.

НАПРАВИ СИ ЦВЕТЕ


По същия начин се оформят и долните листенца, като тях ще увиете със зелен чорапогащник.

Последната стъпка е събирането на елементите. Като събирате венчелистчетата не забравяйте да закрепите и тичинките. Може да ги мушнете да излязат отдолу и после да ги пристегнете скриете с текстилната лента или да ги закрепите със силикон. Накрая с текстилната лента завършете напълно цветето, като с нея, намотавайки я ще скриете усуканата телена дръжка, в горната част ще скриете вързания чорапогащник ... в общо линии скривате всичко, каквото може и придавате завършения вид на цветето.

За по-красиво ви препоръчвам да вземете цветна тел, от която също има богат избор на цветове. Може и сребриста - също ще свърши работа, но предвид прозрачността на материята, която използваме и възможно да ви подразни сребристото, което под чорапогащника ще се вижда.

НАПРАВИ СИ ЦВЕТЕ


Сами виждате, колко нежни и красиви стават цветята!


Източник: http://diycollection1.blogspot.fr/

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!