НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНИ ТОПКИ ЗА ЕЛХА

преди 5 години, 6 месеци, 7 дни

НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНИ ТОПКИ ЗА ЕЛХА

Ето как сами да си направим оригинални Коледни топки за елха

Ако сте закъснели с украсяването на елхата или сте от хората, които предпочитат да направят това на Бъдни вечер, както повелява традицията, ето един забавен начин да добавите към Коледната украса и ръчно изработени коледни играчки.

Подгответе си работното местенце, което сте си определили за творене, опънете вестниците върху работната повърхност и си наредете необходимите материали:


Няколко балона

Макара с дебел канап

Ножица

Лепило С 200 или такова за декупаж

Игличка

Акрилни боички


НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНИ ТОПКИ ЗА ЕЛХА

Нарежете по около 10 метра от канапа за всяка играчка. Надуйте балоните до желаната големина на играчките и завържете всеки балон на възел. Вържете единия край на влакното някъде под възела на балона, оставете свободни около 12 см. от канапа, които ще служат за закачане на топката на елхата и започнете да омотавате балона, като оставяте разстояние между намотките. Вижте снимката. Увивайте влакното около балона, опитвайки се да запази канапа достатъчно опънат, но без да се деформира балона: премятайте връвта горе-долу равномерно и избягвайте струпване на влакното в определени точки. По този начин ще станат по-красиви топките за елха. Не омотавайте плйтно балона с конец - задължително оставяйте празно пространство межу намотките. В пластмасова чиния сложите една част бяло лепило и две части вода, разбъркайте добре, докато се получи много гладка паста; ако искате да получите цветни коледни топки за елха, добавете в лепилото по малко акрилна боя в предпочитани нюанси.
Сложете балона както е увит с канап в паничката с лепило и с четка, разпространете лепилото върху целия низ, стараейки се да покриете всеки сантиметър на канапа . Ако се е формирал филм в празните пространства, означава, че лепилото е прекалено гъсто, така че трябва да се добави още вода.

НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНИ ТОПКИ ЗА ЕЛХА

Хванете топката за конеца, който оставихте в началото за закачане и закачете коледната топка на сухо място над друга пластмасова чинийка, докато топката изсъхне напълно. Уверете се, че при отцеждането на лепилото не са се образували капчици отдолу на топката и ако забележите при самото съхнене такива, просто ги попийте с парцалче. Оставете да изсъхне топката добре.

Вземете вече напълно изсъхналата топка и с игличка спукайте балона, след което с една пинсетка го извадете през някоя от дупките. Ако са останали някакви парчета извадете и тях. 


НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНИ ТОПКИ ЗА ЕЛХА

Вашите оригинални коледни топки за елха вече са готови. Можете да ги украсите със сатенена панделка, да добавите блясък с лепило и малко брокат или някаква друга дребна декорация по повърхността на всяка топка. Освен на елхата, бихте могли да сложите такива коледни топки, като украса и в средата на Коледната трапеза.


Източник: http://www.thinkdonna.it

0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!