КАК ДА СИ НАПРАВИМ СТИЛНО РОШАВО КОЛИЕ

преди 5 години, 7 месеци, 27 дни

Сега ще ви покажем, как сами да си направите едно интересно и по-различно колие – Рошаво колие.


КАК ДА СИ НАПРАВИМ СТИЛНО РОШАВО КОЛИЕ


Ако харесвате бижутата на Candace Ang и не ви се дават 200 $ за едно колие, вижте, как бихте могли сами да си изработите нещо подобно за себе си. Много лесно и бързо става и не изисква много, а резултатът наистина ще ви хареса. Ще се сдобиете с нещо действително красиво и модерно.

 В този проект са използвани копринени платове, но бихте могли да използвате всяка материя, която е достатъчно тънка, за да се накъдри лесно. След като изберете плат, ще трябва да изберете и верижка. Можете да използвате верижка, която вече имате или можете да си купите от някой, където продават елементи за бижута. В случая е използвана винтидж верижка. Ще ви трябват също закопчалка и малки халкички в същия цвят.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ СТИЛНО РОШАВО КОЛИЕ


Започнете с изрязване на лента от плата, като размера ще зависи от верижката, която сте избрали и колко искате да е дълго колието. За това розово колие верижката е по-къса и ширината на плата е около 5 см., така че цялото парче трябва да го изрежете с общо 10 см. Ширина, тъй като ще се прегъне.
След като отрежете плата, можете да запечатате краищата на плата със запалка или някакъв продукт, който може да послужи за такова нещо. Прегънете лентата наполовина и закрепете с карфици.


КАК ДА СИ НАПРАВИМ СТИЛНО РОШАВО КОЛИЕ


След това трябва да пришиете там, където сте отбелязали с карфиците, но оставете малко по-широчко място, за да може да мине верижката свободно. Конецът трябва да е пришит така, че да може, като му издърпате краищата да може да се набере хубаво платът, т.е шиене зад игла. Което означава, че задължително трябва да оставите и по няколко сантиметра от конеца и от двата края.

За да създадете къдри, дърпайте назад конец (конеца от калерчето), докато scrunching на плата. Като наберете плата до желаната дължина, завържете краищата на конците и ги отрежете.


КАК ДА СИ НАПРАВИМ СТИЛНО РОШАВО КОЛИЕ


Сега може да прекарате верижката приз отвора. Можете да използвате безопасна игла или разгънат кламер, на който да заоблите краищата, за да се плъзга през плата по-лесно.


КАК ДА СИ НАПРАВИМ СТИЛНО РОШАВО КОЛИЕ


След като сте прекарали верижката през отвора, може да сложите закопчалката и халкичките, които сте избрали естествено, в същия цвят.

За отрицателно време, вече имате готово стилно колие!
Можете лесно да променят този дизайн с помощта на различни по големина ленти от плат и различни стилове и размери на верижките. Възможностите са безкрайни! Използвайте луксозна коприна или, а може да опитате с еластични леки памучни платове за по-небрежно изглеждащо колие. Можете също така да пришиете по плата перли, кристали или текстилни цветя.


КАК ДА СИ НАПРАВИМ СТИЛНО РОШАВО КОЛИЕ


Можете да носите това стилно колие с коктейлна рокля за специален повод или с любимата си тениска и дънки. Тя изглежда страхотно, както с едното, така и с другото.

Ще се радвам да опитате да си направите и вие сами, едно такова стилно колие, с което няма как да не бъдете забелязана. Ще се убедите, че наистина изработката му е много лесна и не изисква много време и вместо 200$, материалите ще ви излезнат не повече от 5лв.

Източник: http://lillyella.blogspot.com
0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!