ГРИВНА ШАМБАЛА - ПРОИЗХОД И ПОВЕРИЯ

преди 5 години, 9 месеци, 4 дни

Гривна шамбала - късмет, душевен мир, хармония и благоденствие...

ГРИВНА ШАМБАЛА - ПРОИЗХОД И ПОВЕРИЯ

Знаете ли откъде идва наименованието на гривните Шамбала?

Оказва се, че това е едно много интересно, мистично и тайнствено място, което се намира някъде в Хималаите.

Шамбала, според някои древни тибетски текстове, е тайнствено място на духовно извисяване, хармония и езотерична мъдрост, в което цари вечен мир, любов и добродетел. Други техни свещени текстове споменават Шамбала за мистично кралство скрито зад снежните върхове някъде на север от Тибет. Текстовете добавят, че който успее да достигне това отдалечено място преодолявайки многобройните препятствия и заплахи по пътя си, ще намери велика тайна, която ще му позволи да стане господар на времето и да се освободи от своите окови.

ГРИВНА ШАМБАЛА - ПРОИЗХОД И ПОВЕРИЯ

Оказва се, че въпреки многобройните опити, така и до ден днешен никой не е успял да открие това тайнствено място – рай на мистичното и духовното.

Много западняци смятат Тибет за тази мистериозна земя, но самите тибетци са търсили другаде това мистериозно място.

Според вярванията, Шамбала е духовният център на света и първоизточникът на тайните учения на Теософията.

В крайна сметка, след като никой не е ходил там, как се появяват гривните Шамбала?

ГРИВНА ШАМБАЛА - ПРОИЗХОД И ПОВЕРИЯ

Още в древността гривни Шамбала са се носили от будистки монаси по време на медитация за достигане на пълна хармония. Под формата на бижута, които вие познавате, гривна Шамбала се появява благодарение на Мат Корнуел, който през 1994 г. отваря малък бижутерски магазин в Париж, където излага своята първа колекция, но по-скоро повлияна от древните индиански бижута, а по-късно през 2004 г., популярните днес като бижута тибетски гривни Шамбала, се появяват в колекцията „Изгряваща звезда”, върху която Корнуел работи заедно с брат си.

Гривна Шамбала, най-често представлява низ от кристали, камъни или скъпоценни топчета преплетени с конец или шнур.

Уникалното при тях е, че са изцяло ръчна изработка, а подбора и подредбата на камъните в тях, оказват влияние върху вътрешната енергия на притежателя й.

ГРИВНА ШАМБАЛА - ПРОИЗХОД И ПОВЕРИЯ

Има нещо много важно, което трябва да запомните, не купувайте гривна Шамбала за подарък!

Тази гривна не бива да се купува и подарява за подарък на някой друг, тъй като няма да носи желаната сила и енергия. За да има желания ефект, всеки сам трябва да избере своята гривна Шамбала. Според вярванията, тибетските гривни отразяват индивидуалната същност и носят успех и благополучие на притежателя си с най-голяма сила, само когато той сам си я е избрал.

Очаквайте скоро "Гривна Шамбала и значение на цветовете"


0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!