Рециклирана хартия

преди 5 години, 4 месеци, 4 дни

Как да си наравим рециклирана хартия в домашни условия...


Отдавна се каним и най-накрая решихме да опитаме да си направим рециклирана хартия в домашни условия.

Снимахме процеса и сега щи ви обясним, как може да рециклирате сами хартия, която може да ползвате за различни неща и декорация.

Взимате някаква употребена принтерна или друга хартия, която накъсвате на малки парченца и. Сложете парченцата в удобен съд. В случая ние ги сложихме в широк буркан.


Рециклирана хартия


Рециклирана хартия


Сега налейте вода в съда с късчетата хартия.

Рециклирана хартияКато сипете водата, вземете един пасатор и пасирайте за около 30 сек., а ако е необходимо и повече...По този начин ще получите нещо като кашичка или както се казва хартиена пулпа.


Рециклирана хартия


В така получената пулпа, бихте могли да сложите листенца сухи цветя, семена или някаква боя, с които да украсите или оцветите бъдещата рециклирана хартия.

Ние сложехме малко червена боя без да разбиваме, а само леко я разнесохме с вилица, за да остане на нишки, а също добавихме и малко суха зелена подправка.


Рециклирана хартия


Най-добре е да имате голямо сито, за да прецедите пулпата, като го потопите до половината във вода и след това да го вдигнете леко, така че да се отцеди пулпата и да получите по-тънка хартия, но тъй като ние нямахме сито, взехме една кутия от сладолед и прикрепихме парче тензух с тиксо, където да отцедим хартиената пулпа.


Рециклирана хартия


Върху така приготвената "цедка" с лъжица насипахме равномерно пулпата за нашата рециклирана хартия.


Рециклирана хартия


Като се поодцеди водата, пренесете пулпата внимателно заедно с тензуха върху някакво парче плат, който не ползвате за нищо, а може и върху някоя стара тениска и започнете да попивате останалата вода с друга кърпа или като нас с кухненска хартия.


Рециклирана хартия


Като поотнемете достатъчно вода, обърнете внимателно, за да подсушите колкото можете и от другата страна. След като сте попили голяма част от водата, вече може да пренесете кърпата на масата за гладене. Отстранете тензуха и покрийте с друга кърпа. Включете ютията и започнете да гладите и подсушавате с нея. Поглеждайте, за да видите кога вече е стегнала и поизсъхнала рециклираната хартия. Обърнете и от другата страна и така докато напълно изсъхне цялата.


Рециклирана хартия


Поизрязахме краищата, които не ни се получиха много добре и ето, първият ни опит за рециклиране на хартия е почти успешен :)))


Рециклирана хартия


Следващият път ще подходим по-професионално, но в общи линии това е начинът да си направите сами лист рециклирана хартия...

Опитайте, много е забавно!0 коментара
Трябва да се регистриран потребител за да добавите коментар! Ако вече сте регистрирани, моля влезте с потребителя си, можете да го направите като кликнете тук: Вход!